Петренко сподівається, що Інтерпол проігнорує “хворий” запит РФ щодо Яценюка

Міністр юстиції Павло Петренко назвав висунуті Росією обвинувачення проти екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка виплодом хворої уяви російських пропагандистів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні до вітчизняного МВС потрапив ще один беззаперечний доказ того, що російська влада загалом і її правоохоронна система зокрема остаточно втратили залишки глузду. Росіяни вимагають від Інтерполу подати Арсенія Яценюка у міжнародний розшук за те, що він буцімто у Грозному з автомата розстрілював людей. Звичайно, жодних підстав для таких заяв чи доказів цього у них немає і бути не може", - зазначив Петренко.

У цьому зв'язку керівник Мін'юсту висловив переконання, що Інтерпол "не звертатиме уваги на відверті нісенітниці, вигадані хворою уявою російських пропагандистів, і відмовить у задоволенні цього звернення".

Як повідомлялося, МВС України отримало копію звернення правоохоронних органів РФ до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні із запитом про оголошення Арсенія Яценюка у міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції до РФ. Його сформовано за ордером на арешт Яценюка, виданим міським судом м. Єсентуки Ставропольського краю РФ 3 березня 2017 року. Згідно з запитом, російські слідчі підозрюють Яценюка в тому, що він буцімто вбив 30 та поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій у місті Грозний Чеченської республіки у період з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року.