Клімкін зустрінеться з Ващиковським у Брюсселі

Глава МЗС України Павло Клімкін зустрінеться у п'ятницю у Брюсселі з польським колегою Вітольдом Ващиковським з нагоди весняної сесії глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО.

Про це інформує МЗС Польщі.

“На зустріч прибудуть Держсекретар США Рекс Тіллерсон, а також глави МЗС України Павло Клімкін і Туреччини Мевлют Чавушоглу. З двома останніми політиками у Ващиковського заплановано двосторонні зустрічі”, - заявив керівник прес-служби МЗС Польщі Якуб Вавжиняк.

Інформується, що весняна сесія глав дипломатії країн НАТО у Брюсселі присвячена актуальним викликам, які стоять перед Альянсом, а також відносинам з Україною та Росією.

Програма зустрічі передбачає проведення трьох сесій: зустрічі Північноатлантичної Ради, робочого ланчу за участю глав МЗС Швеції та Фінляндії і глави європейської дипломатії Федеріки Могеріні, а також зустрічі Комісії НАТО-Україна. Головними темами переговорів будуть  “актуальні виклики і загрози для Альянсу з особливим врахуванням східного і південного флангів (НАТО — ред.), відносини з Україною, а також політика Альянсу щодо Росії”.

Як зазначається, це буде перша зустріч глав дипломатії країн НАТО за участю нового Держсекретаря США Тіллерсона.