Гройсман - нардепам: Щоб бути вільними, треба бути рабами закону

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив: неприпустимо, аби народні депутати прикривалися своїми мандатами і недоторканністю та принижували правоохоронців.

Про це він зазначив під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі мають бути рівними перед законом, усі абсолютно — і правоохоронці , і народні депутати, і прем’єр-міністр, і міністри. Для того, щоб бути вільними, треба бути рабами закону. Переконаний, що кожен народний депутат має це робити як приклад для всіх інших, а не використовувати і не ховатися за своїми мандатами. Закликаю всіх припинити дестабілізувати ситуацію, сконцентруватися на об’єднанні держави”, - сказав Гройсман.

Таку заяву він зробив, коментуючи нещодавні події між народним депутатом і поліцейськими.

При цьому глава уряду подякував правоохоронцям за їх роботу та захист України на Донбасі.

"Хочу підтримати українських правоохоронців, хочу подякувати воїнам за те, що вони боронять нашу країну, захищають кордон — і поліцейським, і Нацгвардії, і ЗСУ. Деякі недоторканні у багатьох випадках не вартують ні честі, ні совісті, ні тих принципів, які для вас є сьогоденням вашого життя", - звернувся Прем’єр-міністр до правоохоронців.

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня на блокпостах під Слов’янськом і Краматорськом у Донецькій області сталися конфлікти між учасниками торгової блокади, серед яких був народний депутат Володимир Парасюк, і поліцейськими.