У Лондоні політики обговорять розправи і репресії в окупованому Криму

У столиці Великої Британії Лондоні відбудуться заходи в рамках Стратегії публічної дипломатії кримських татар, учасники говоритимуть про репресії на окупованому Росією Кримському півострові.

Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова у Facebook.

"10 березня в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House в Лондоні відбудеться панельна дискусія "Анексований Крим: кримські татари та їх боротьба за свободу". Говоритимемо про життя громадян України за умов російської окупаціі, а також про роль та тиск на корінний народ Криму", - написала вона.

Джапарова повідомила, що захід проводитиметься спільно із Естонським інститутом з прав людини в рамках реалізації Стратегії публічної дипломатії кримських татар, що була презентована 9 серпня 2016 року до Міжнародного дня корінних народів. Учасником дискусії також буде відомий естонський політик, депутат ЄП, захисник й адвокат Криму Туне Кєлам, модеруватиме захід Orysia Lutsevych.

Очікується, що захід відвідає велика кількість провідних британських та європейських ЗМІ.

У цей же день на іншій платформі буде проведено круглий стіл, присвячений Криму. "Разом із Oliver Loode Eskender Bariiev розповідатимемо про всі основні кейси та інструменти політичних розправ із інакомисленням в нинішньому режимному Криму", - розповіла перший заступник міністра інформаційної політики.

Крім того, за її словами, у Великій Британії було організовано низку зустрічей, зокрема із керівництвом Westminster Foundation for Democracy, директором департаменту з прав людини та демократії Форін Офісу Робом Фенном, представниками дипкорпусу, а також ряд інтерв'ю.

Як підкреслила Джапарова, два дні з дуже щільним графіком зустрічей мають на меті адвокацію Криму на міжнародній арені, синхронізацію щодо продовження політики невизнання окупаціі півострова Росією та обговорення можливих інструментів захисту громадян України.