Клімкін подякував США за підтримку України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував США за підтримку суверенітету Української держави та закликав до подальшої військово-технічної допомоги Україні.

Про це йшлося під час зустрічі міністра закордонних справ з радником президента США з питань національної безпеки генерал-лейтенантом Гербертом Раймондом МакМастером, повідомляє прес-служба МЗС.

"Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ході зустрічі подякував американській стороні за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України у контексті боротьби проти агресії РФ, та закликав до подальшої військово-технічної допомоги Україні", - йдеться у повідомленні. 

Клімкін висловив сподівання, що досвід, який генерал-лейтенант МакМастер здобув під час вивчення стратегії гібридної війни РФ в Україні на доручення командування армії США, дає йому можливість повною мірою зрозуміти виклики, з якими стикається Україна. 

Міністр також наголосив на необхідності подальшого поглиблення українсько-американського безпекового співробітництва у вимірах, які становлять спільний інтерес. 

Співрозмовники обговорили можливості розвитку домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови Президента України Петра Порошенка та Президента США Дональда Трампа 5 лютого 2017 року, та з цією метою продовження діалогу з Адміністрацією США на усіх рівнях.

Фото:  МЗС України