Петренко – підлеглим: Не оголошуєш конкурси - їдь сам у район і працюй

Міністр юстиції Павло Петренко попередив керівників обласних управлінь юстиції про персональну відповідальність за кадрове наповнення виконавчих служб через оголошення відповідальних конкурсів.

Про це він заявив на колегії Міністерства юстиції у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дали мотивацію державним виконавцям у вигляді справедливої винагороди. У вас десятки вакансій. І ваші позиції про те, що люди не хочуть іти на роботу - це брехня, ви просто не оголошуєте конкурси. Тому це ваша персональна відповідальність по кадровому наповненню. І не треба розповідати про те, що люди не хочуть іти через заробітну плату... У нас виконавці, ті, які добре працюють, зараз отримують з винагородою десятки тисяч гривень. Це одна з найбільш високооплачуваних зараз професій у державній службі", - сказав Петренко.

Він зауважив, що через кадрові прогалини страждають пересічні українці, оскільки виконавча служба фізично не в змозі задовольнити їхню заяву про виконання судового рішення.

"Я це сприймаю просто або як халатність з боку керівників обласних управлінь юстиції, або як свідомий саботаж, тому що всі прогалини по виконанню судових рішень у тих областях, де вакансії. Ми підняли статистику - конкурси не оголошує керівник, йому так зручно. Не оголошуєш конкурси - їдь сам у район і працюй", - заявив міністр юстиції.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів постановою від 8 вересня 2016 року № 643 затвердив Порядок виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця.

У разі фактичного виконання (повного або часткового) виконавчого документа майнового характеру держвиконавцю виплачується винагорода в розмірі 2% стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом.