МЗС готує зустріч Порошенка з Трампом

Міністерство закордонних справ України ретельно готується до майбутнього візиту Президента Петра Порошенка до Сполучених Штатів Америки і його зустрічі з президентом цієї країни Дональдом Трампом.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1 розповів голова МЗС Павло Клімкін.

"Ми спілкуємось і з Радою національної безпеки, і з Державним департаментом. Нам потрібно належним чином підготуватися до цієї зустрічі. Оскільки ми маємо кілька питань на порядку денному, деякі пропозиції в контексті взаємодії української та американської ми готуємо додатково. Зараз їх обговорює наш посол, у нас є кілька додаткових контактів", - сказав міністр.

Клімкін також прокоментував зустріч лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко із Трампом.

"Я вважаю, що дуже сумно, коли наші політики – і байдуже хто – використовують важливі міжнародні зустрічі у суто внутрішньополітичних цілях. І я вважаю як особисто, так і як міністр: якби у нас усі їздили, уся Верховна Рада зустрічалася і просувала наші інтереси, я б за це був аж двома руками. Але насправді, це, на жаль, не так. Давайте працювати на державу, на Україну, а не на внутрішньополітичну боротьбу", - сказав голова МЗС.

Як повідомлялося, у ніч проти неділі, 5 лютого, за київським часом відбулася телефонна розмова між президентами США Дональдом Трампом та України Петром Порошенком. Головною темою розмови було врегулювання збройного конфлікту на Донбасі та шляхи пошуку можливостей завершення війни.