Мішель Терещенко переїжджає до Києва

Мішель Терещенко не буде балотуватися на посаду голови Глухівської об’єднаної громади, до якої увійдуть саме місто та три прилеглих села (вибори керівника там мають відбутися у квітні-травні поточного року), і має намір переїхати до Києва.

Про це він повідомив під час презентації у Сумах своєї книги „Перший олігарх”, у якій описані перипетії життя його діда Михайла Івановича – власника одного з найбільших статків Російської імперії.

"Так, я вирішив і не буду висувати свою кандидатуру. Я не ставив перед собою мету бути мером протягом 20 років. Я приділив цьому два роки, і це максимальний термін. У Глухові все буде нормально... Я не спеціаліст у цій сфері і ніколи не хотів стати мером. Особливо в Україні”, - заявив Терещенко, зауваживши, що він  готовий передати управління містом молодому кандидату.

За словами мера, він має намір переїхати в Київ і допомагати дружині - Олені Єскіній-Терещенко, яка планує балотуватися на посаду мера Києва.

"Мені здається - це нормально, коли чоловік хоче жити зі своєю дружиною", - зауважив  Терещенко, коментуючи свій можливий переїзд до столиці.

Терещенко - нащадок династії українських цукрозаводчиків, який народився у Франції і більше 10 років живе в Україні, де до місцевих виборів 2015 років обробляв 3 тис. га землі у Глухівському районі на Сумщині, займаючись льонарством. Українське громадянство він отримав у березні 2015 року. Трохи пізніше, 25 жовтня, під час місцевих виборів, сенсаційно набрав понад 60% голосів виборців Глухова, ставши міським головою.

Його перебування на цій посаді супроводжували численні конфлікти і скандали.

Зокрема, остання резонансна подія сталася у двадцятих числах січня, коли правоохоронці провели обшук у відділі житлово-комунального господарства Глухівської міськради, керівництво якого звинувачується у привласненні бюджетних коштів. Мішель Терещенко ці звинувачення відкидає, називаючи такі дії правоохоронців замовними і політично мотивованими.