У бюджеті досить коштів на оборону й без спецконфіскації - нардеп

Представник Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук заявив, що у Держбюджеті-2017 виділено достатньо коштів на нацбезпеку і оборону без спецконфіскації.

Про це він заявив у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"У Держбюджеті виділено 130 мільярдів гривень на сектор безпеки та оборони. Більше того, ми отримали ще додаткових 7 мільярдів гривень в якості державних гарантій. Міністр оборони Степан Полтарак запевнив мене, що цієї суми буде достатньо, щоб якісно планувати діяльність Міноборони", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи вистачить коштів на оборону без спецконфіскації коштів колишнього президента Віктора Януковича, Тетерук зазначив: "Спецконфіскація і кошти на оборонний бюджет - паралельні процеси, вони не залежать одне від одного".

Водночас він додав, що  прийняття закону про повернення коштів привласнених Януковичем значно посилить обороноздатність України і Народний фронт наполягатиме на його ухваленні.

Як повідомлялося, на початку грудня Верховна Рада відмовилась прийняти у першому читанні урядовий законопроект про повернення незаконно набутих коштів та майна, який мав дозволити повернути гроші та майно представників попередньої влади.