США розширили список санкцій проти Росії

Міністерство фінансів США розширило список індивідуальних санкцій, пов'язаних з окупацією РФ українського Криму, додавши до нього шестеро осіб, які отримали мандати депутатів Держдуми РФ на території півострова.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського мінфіну, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

"Управління по контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC) внесло (до списку санкцій – ред.) Дмитра Бєліка, Андрія Козенка, Костянтина Бахарєва, Світлану Савченко, Руслана Бальбека, і Павла Шперова відповідно до Розпорядження 13660", - зазначається в офіційному повідомленні.

Як зауважили в американському мінфіні, ці особи несуть відповідальність за дії або політику, що підриває демократичні процеси й інститути в Україні, а також ставить під загрозу мир, безпеку, стабільність, суверенітет і територіальну цілісність України. За словами в.о. директора OFAC Джона Смітта, Сполучені Штати не визнають незаконні вибори до Державної Думи РФ, які відбулися в Криму.

Минулого тижня Європейський Союз також запровадив санкції проти цих шістьох посадовців. У цьому зв'язку в мінфіні США підкреслили, що скоординували свої дії з європейською стороною, що "підкреслює силу партнерства США-ЄС у збереженні тиску на Росію, поки вона порушує безпеку й суверенітет України".

Нагадаємо: Бєлік, Козенко, Бахарєв, і Савченко були обрані до складу Державної Думи РФ в одномандатних округах Криму і місті Севастополі. Бальбек був обраний депутатом Держдуми у складі політичної партії "Єдина Росія" разом з Наталією Поклонською та Михайлом Шереметом, які вже перебувають у списку санкцій США. Шперов же потрапив до Держдуми після того, як один із членів партії "Єдина Росія" відмовився від місця.