Україна просить Європу продовжити на рік санкції проти РФ - Порошенко

Україна просить Європу продовжити на рік санкції проти РФ - Порошенко

Укрінформ
Україна закликає європейських партнерів продовжити відразу на рік санкції ЄС проти Росії, яка не виконує свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Льовеном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було б надзвичайно ефективно, якби санкції були введені не на 6 місяців, а на 1 рік. І ми виступили із такою пропозицією до наших європейських партнерів", - заявив Президент.

Порошенко також підкреслив, що Україні потрібна як європейська, так і трансатлантична єдність. Він висловив переконання, що санкції ЄС проти РФ у грудні будуть продовжені.

"Ми абсолютно переконані, що на зустрічі Європейської Ради у грудні санкції будуть продовжені, оскільки, на жаль, ми не спостерігаємо жодного суттєвого прогресу. Росія продовжує надсилати війська, Росія продовжує надсилати озброєння, Росія діє абсолютно безвідповідально. І єдиною можливою реакцією цивілізованого світу має бути продовження санкцій", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-