Грібаускайте у грудні відвідає Україну

У п’ятницю, 4 листопада, у Вільнюсі заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв провів консультації з головним радником Президента Литовської Республіки з питань зовнішньої політики Неріюсом Алєксюнасом та міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом.

Основною темою консультацій була підготовка до проведення чергового засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки, повідомляє прес-служба Президента України. 

"Литовська сторона підтвердила готовність Президента Литви Далі Грібаускайте відвідати з офіційним візитом Україну у грудні поточного року", - інформують в АП.

Сторонами також обговорена ситуація на Донбасі та подальші кроки в рамках Мінських домовленостей.

Окрім цього, були розглянуті актуальні питання співробітництва України з Європейським Союзом. Було відзначено, що Україна виконала всі передбачені вимоги щодо запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України і Литва виступає за якнайшвидше ухвалення Європейським Союзом відповідного рішення. Було також підкреслено необхідність скорішого завершення процесу ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.