Грібаускайте: Росія демонстративно підвищує напругу між Сходом і Заходом

Грібаускайте: Росія демонстративно підвищує напругу між Сходом і Заходом

Укрінформ
Активізація демонстрації військової потужності  Росії в регіоні становить загрозу безпеці не лише регіону, а й всієї Європи.

Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайтє у Вільнюсі на спільній прес-конференції з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, коментуючи повідомлення ЗМІ про можливу дислокацію в Балтійському морі російських суден, здатних нести ядерні боєголовки, інформує Delfi.

"Якщо така ситуація підтвердиться, то це демонструє лише одне: ескалація між Сходом і Заходом демонстративно загострюється", - сказала Грібаускайтє, зазначивши, що офіційно ця інформація ще не підтверджена.

Так, раніше ЗМІ, посилаючись на оборонні джерела в Брюсселі, повідомили, що Росія може направити в Балтійське море групу суден, серед яких два судна з ракетними комплексами дальнього радіусу дії "Калібр-НК", які можуть нести ядерні боєголовки.

Президент Литви також нагадала, що ще раніше йшлося про дислокацію для навчань ракетних комплексів "Іскандер" в Калінінградській області, які також можуть бути оснащені ядерними боєголовками, і назвала такі дії Росії "відкритою демонстрацією агресії не тільки проти нашого регіону або Балтійських країн".

"Немає ніяких сумнівів у тому, що це спрямовано не проти Балтійських країн, а проти європейських столиць, - зазначила президент. - Це демонстративне підвищення напруги між Сходом і Заходом, яке Балтійські країни вже давно констатували. З кожним днем це стає дедалі очевидніше".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Міноборони Латвії заявили, що відправка російських малих ракетних кораблів (МРК) ЧФ Росії, носіїв крилатих ракет в Балтійське море, є заходом психологічного впливу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-