Рада сьогодні може звернутися до Нідерландів та ЄС щодо Угоди про асоціацію

Народні депутати розглянуть проект Звернення Верховної Ради України до держав-членів ЄС, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це повідомляється у порядку денному парламенту на середу, передає кореспондент Укрінформу.

Також Рада може ратифікувати Угоду (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 року строку дії Угоди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року. Крім того, парламент розгляне низку питань щодо молоді і спорту. Зокрема, законопроект про антидопінговий контроль у спорті; проект постанови про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади; законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді; проект постанови про присудження у 2016 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

У порядку денному на середу також є питання захисту дітей, серед яких проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із запровадженням патронату над дитиною та законопроект щодо кримінальної відповідальності за вербування, залучення та (або) втягування дітей до участі у військових конфліктах чи діях.

Після обіду у Верховній Раді відбудуться парламентські слухання на тему: "Державні гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції, Революції Гідності та членів їх родин: стан і перспективи".