Парубій їде до Франції

Голова Верховної Ради Андрій Парубій 13-17 вересня здійснить візит до Французької Республіки та візьме участь у Європейській конференції голів парламентів у місті Страсбург.

Про це повідомляє сайт ВР.

«Програмою візиту передбачені зустрічі з керівниками парламентів країн Європи, з Комісаром ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоганнесом Ханом (Європейський Парламент), з Головою делегації Європейського парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Андреєм Плєнковичем, з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом», - ідеться в повідомленні.

Планується, що спікер виступить із доповіддю у частині конференції на тему: «Криза у зв'язку з міграцією та біженцями в Європі - роль та обов'язки парламентів».

Крім того, передбачаються двосторонні зустрічі Парубія з головою Комітету Європарламенту в закордонних справах Елмаром Броком; із заступником голови Комітету Європарламенту Яцеком Саріушем-Вольські; з головою Стортингу (Парламенту) Королівства Норвегія Олеміком Томмессеном, з комісаром з прав людини Ради Європи Нільсом Міжнієксом та з президентом Німецького Бундестагу Норбертом Ламмертом.

«Відбудеться зустріч глав п'яти парламентів, за результатами якої планується Спільна заява Пам'яті та Солідарності», - розповіли у ВР.

Як зазначили у прес-службі Українського парламенту, темами нинішньої Європейської конференції будуть «Криза у зв'язку з міграцією та біженцями в Європі - роль та обов'язки парламентів», «Національні парламенти і Рада Європи: спільне просування демократії, прав людини та верховенства права», «Мобілізація парламентів проти ненависті заради інклюзивних та нерасистських спільнот».