У Франції розповіли про плани глави МЗС на візит в Україну

Міністри закордонних справ Франції та Німеччини Жан-Марк Еро та Франк-Вальтер Штайнмайєр, які 14-15 вересня відвідають Київ з робочим візитом, планують низку важливих зустрічей, щоб підтримати «перемир’я та продовження політичного процесу» на Донбасі.

Про це сьогодні на брифінгу заявив офіційний представник МЗС Франції Роман Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Міністри зустрінуться в Києві з Президентом (України) Петром Порошенком, Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та керівниками парламентських груп у (Верховній) Раді. Вони також зустрінуться з посадовими особами Спеціальної місії спостереження ОБСЄ, щоб висловити підтримку припинення вогню з 1 вересня, яке має дозволити повернення до міцного миру на всій території Донбасу і продовження політичного процесу», - заявив дипломат.

Він також додав, що шість місяців потому після останнього спільного візиту французьких і німецьких міністрів України (22-23 лютого), ця поїздка надасть можливість підбити підсумки з українською владою про хід реформ і реалізації Мінських домовленостей. «Ми хотіли би засвідчити рішучість Франції і Німеччини підтримати необхідні зміни в країні», - підкреслив Надаль.

Варто зауважити, що Київ відвідають не тільки міністри закордонних справ Німеччини і Франції, а й їхні колеги з Великої Британії і Данії Борис Джонсон та Крістіан Йенсен.