Маломуж про призначення радника з Пентагону: Україна не залишиться сама

Затвердження Пентагоном відставного генерала армії США Джона Абізаїда на посаду радника міністра оборони Степана Полторака засвідчує про те, що Україна не залишиться сама і може передавати свій досвід активної бойової роботи.

Про це в коментарі "112 Україна" сказав екс-голова служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

"Ми маємо свій досвід активної бойової роботи і можемо надавати партнерам бачення і досвід. Я думаю, це спільні проекти, що будуть доповнювати один одного. Активність у цьому процесі США і Британії вказує на те, що це вже реальна допомога і сигнал, що Україна не залишиться сама", - зазначив Маломуж.

За його словами, відпрацьовуються нові системи відбудови ЗСУ, нова модель ведення гібридних війн, а це нові стандарти в озброєнні і організації військових операцій. "Наші іноземні партнери будуть надавати методичну  допомогу і 5 тис. представників спецслужб і військових пройдуть навчання", - розповів екс-глава розвідки.

Як повідомлялося, Велика Британія та Сполучені Штати Америки направляють в Україну радників високого рівня для допомоги в сфері реформування оборонного відомства. Від уряду США ним буде 4-зірковий генерал Джон Абізаїд, а від британського уряду - колишній командувач сухопутних військ Збройних сил Великої Британії генерал Нік Паркер.