Спецслужби перевірять листування «МДБ ДНР» з українськими телеканалами

Служба безпеки України перевірить оприлюднене в інтернеті листування співробітниці «міністерства державної безпеки «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів.

Про це повідомляє «Детектор медіа» з посиланням на СБУ.

У прес-службі СБУ зазначили, що будь-які коментарі щодо листування давати поки що зарано – відомство коментуватиме ситуацію після перевірки листування.

«Хочемо також нагадати, що Марія Столярова була видворена з нашої держави після того, як була викрита у співпраці з терористичними організаціями», - зауважили в прес-службі СБУ.

На запитання, чи буде СБУ переглядати своє рішення щодо одного з керівників новинного продакшну медіагрупи «Інтер» Ігоря Шувалова, у прес-службі сказали, що наразі не мають такої інформації.

Нагадаємо, що в січні та березні 2014 року СБУ двічі приймала та скасовувала рішення про заборону на в’їзд Ігоря Шувалова до України та його депортацію.

Як повідомлялося, 3 серпня в інтернет потрапило листування співробітниці «міністерства державної безпеки «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Листування датоване травнем 2015 року. За однією з версій, його виклали хакери, за іншою - це зробила сама Тетяна Єгорова. З масиву викладеного листування виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна» та «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів. Зокрема, в листуванні російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на «Інтер», але був видворений з України, згадується якась Маша. Скоріше за все, йдеться про колишню продюсерку «Подробностей недели» на телеканалі «Інтер» (продакшн НІС) Марію Столярову.