Журналіст Бочкала заперечує покарання за сюжети із зони АТО

Журналіст Бочкала заперечує покарання за сюжети із зони АТО

Укрінформ
Журналіст телеканалу "Інтер" Роман Бочкала, який працює в зоні бойових дій на сході України, заперечує будь-які стягнення за вживання слова "терористи" на означення підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі.

Про це він написав у Фейсбуці

"Назвав терористів терористами. І нібито був підданий за це "пекельному пеклу"... Так, маю властивість називати речі своїми іменами... За жодний свій сюжет жодного разу не був покараний і в жодні заслання не вирушав", – написав Бочкала.

Підставою для такої реакції фронтового кореспондента телеканалу "Інтер" стала публікація в інтернеті скріншотів електронного листування, яке нібито велося між поінформованим про події на телеканалі Леонідом Муравйовим і співробітницею "міністерства державної безпеки" угруповання "ДНР" Тетяною Єгоровою. Достовірність цих листів наразі встановити неможливо, повідомляє Радіо Свобода.

В одному з таких листів, датованому 25 травня 2015 року, Муравйов інформував Єгорову, що якась "Маша" відповіла "щодо питання "терористів": "Знайшла, де проскочило одне слово. У Бочкали. Він, до речі, за цей сюжет пекельно покараний і переведений у новини".

В листі Єгоровій Муравйов також звітував співробітниці "МДБ ДНР" про інші сюжети новин телеканалу "Інтер" та відсутність у програмі "Подробности недели" матеріалів про убивство одного з лідера бойовиків на Луганщині Олексія Мозгового, "коли "колеги" з "5 каналу" та "1+1" влаштували в прямому сенсі "танець на кістках".

У своєму повідомленні у Фейсбуці Роман Бочкала спершу вказав, що не знає, хто такий Леонід Муравйов, але згодом у коментарях визнав, що "призабув цього персонажа".

Російський журналіст Леонід Муравйов навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на "Інтер", але був видворений з України.

У лютому 2016 року телеканал "Інтер" потрапив під позапланову перевірку Нацради з питань телебачення і радіомовлення через трансляцію російських фільмів, а також через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера програми "Подробности недели" росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам на Донбасі та депортували з країни.

Фото: Бочкала/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-