У Києві стартував Міжнародний тиждень НАТО

У Києві розпочався XVI Міжнародний тиждень НАТО. Головна тема - адаптація Альянсу до сучасних і майбутніх викликів у сфері безпеки.

Про це в понеділок у Києві заявив начальник Національного університету оборони України імені Івана Черняховського генерал-лейтенант Василь Телелим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В рамках XVI міжнародного тижня в місті Києві високопосадовці НАТО, викладачі оборонного коледжу НАТО в Римі, а також школи НАТО в місті Обераммергау, Королівського інституту міжнародних відносин Великої Британії, дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України, проведуть низку лекцій і групових занять зі слухачами Національного університету оборони України, а також із представниками органів законодавчої та виконавчої влади України, Міноборони, Генштабу ЗСУ, СБУ, Держпрокордонної служби, МВС, вишів міста Києва, громадських організацій", - сказав Телелим.

За його словами, в рамках тижня НАТО заплановані 10 лекцій з подальшим обговоренням різних тем по секціях. Основна тема цьогорічного тижня НАТО - це адаптація НАТО до сучасних і майбутніх викликів у сфері безпеки. Під час лекційних занять, зокрема, обговорюватимуться погляди на перспективні напрямки розвитку НАТО, на майбутні операції Альянсу, відносини Україна-НАТО і західних погляд на схід. Також заплановані лекції щодо ролі НАТО в боротьбі з тероризмом. Крім цього, обговорюватимуться стратегічні комунікації в сучасних умовах, правові аспекти асиметричної і гібридних війн, а також процес планування в НАТО, зокрема, логістичне планування в умовах сучасних викликів.

"Міжнародні тижні стали справжнім символом дружби, партнерства і співробітництва між Україною та Північноатлантичним Альянсом", - наголосив Телелим.

У заключний день XVI Міжнародного тижня, 22 квітня, запланований виступ голови військового комітету НАТО генерала Петра Павела, який розкаже про сьогодення та майбутнє НАТО.