Україна засудила візит грецьких підприємців до окупованого Криму

У Міністерстві закордонних справ України рішуче засуджують приїзд 30 березня групи грецьких підприємців на окуповану територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь та звертають увагу, що він не був погоджений з українською стороною та відбувся з порушенням законодавства України.

Про це йдеться у коментарі МЗС, розміщеному на сайті відомства. 

«Розглядаємо таку поїздку грецьких громадян як вияв неповаги до державного суверенітету України, свідоме нехтуванням законодавством України і політикою Грецької Республіки та Європейського Союзу з невизнання незаконної окупації та анексії Автономної Республіки Крим та м.Севастополь», - йдеться у коментарі.

У цьому зв'язку МЗС наполегливо закликає усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. В Україні реагуватимуть на будь-які факти порушення встановленого порядку.

В Україні очікують також на належну реакцію офіційних кіл Грецької Республіки на факт порушення її громадянами законодавства України та політики невизнання анексії Криму, яка реалізується ЄС та Грецією.