Президент обіцяв Сакварелідзе обговорити його повернення в ГПУ

Колишній заступник генерального прокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, зустрівся з президентом України Петром Порошенком і обговорив з ним наказ Віктора Шокіна щодо його звільнення.

Про це повідомив Сакварелідзе в інтерв'ю виданню "Новое время".

За його словами, Глава держави запевнив, що звільнення не було з ним погоджено. Крім того, Президент пообіцяв обговорити з новим генпрокурором відновлення членів команди Сакварелідзе на посадах в ГПУ.

"Президент сказав, що в наших стосунках нічого не змінюється, і що моє звільнення не було погоджено з ним... Президент сказав, що він говоритиме з новим генеральним прокурором... про те, щоб нас відновили", – розповів Сакварелідзе.

Екс-прокурор у черговий раз нагадав, що він не претендує на посаду голови ГПУ, а також висловив побоювання, що на членів його команди в Одеській прокуратурі буде чинитися тиск.

"Боюся, що, на жаль, їх теж будуть гнобити. Вони не перетиналися з інтересами особисто генерального прокурора Шокіна, але у них теж, напевно, створюватимуться проблеми", – припустив екс-прокурор.

Нагадаємо: раніше Давид Сакварелідзе заявив про ділові зв'язки глави ГПУ Віктора Шокіна з "діамантовими прокурорами" Олександром Корнійцем і Володимиром Шапакиним.

Одним з останніх рішень Шокіна на посаді генпрокурора України стало звільнення свого заступника Давида Сакварелідзе, якого було притягнуто до дисциплінарної відповідальності "за грубе порушення правил прокурорської етики".