Реформа збільшить довіру до Ради - заява Гройсмана й Шульца

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман і Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц оприлюднили спільну заяву за підсумками зустрічі фракцій двох парламентів.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Ми сподіваємося, що процес реформування Верховної Ради буде єднати більшість і опозицію для досягнення спільної мети підвищення довіри до парламенту в очах суспільства і перетворення його на справжню основу української демократії", - наголошується в документі.

Глави парламентів також висловили спільну відданість реалізації системних реформ в Україні, підкреслили непохитну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, наголосили на важливості національної єдності і політичного консенсусу всіх українських політсил у нинішній  складний період.

"Під час першого в історії наших відносин спільного засідання лідерів політичних фракцій обох парламентів ми схвалили рекомендації Доповіді "Місії з оцінки потреб" на чолі з колишнім Президентом ЄП Петом Коксом, в якій міститься амбітна дорожня карта  реформування і трансформації українського парламенту. Ця доповідь надає конкретні пропозиції щодо поліпшення якості законотворчого процесу, ефективності і прозорості", - зазначають автори заяви.