Київ реагуватиме на дії Пхеньяна разом із Радбезом ООН

Україна рішуче засуджує та вважає неприйнятними та провокаційними дії КНДР, пов'язані із запуском 7 лютого так званого штучного супутника "Кванмьонсон-4", який може бути прихованим випробовуванням балістичного ракетоносія.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Незалежно від того, що насправді було його метою, згаданий запуск, здійснений невдовзі після ядерних випробовувань на початку січня, є прямим порушенням Резолюцій РБ ООН 1695, 1718, 1874, 2094 та інших відповідних документів. Безвідповідальні дії Пхеньяна серйозно погіршують безпекову ситуацію на Корейському півострові, підривають регіональний мир та стабільність", - наголошують в зовнішньополітичному відомстві.

МЗС підкреслює, що Україна, як держава, яка добровільно відмовилася від свого ядерного арсеналу та сумлінно виконує свої зобов'язання у галузі нерозповсюдження ядерних матеріалів, технологій та засобів їхньої доставки, продовжить тісну співпрацю з міжнародними партнерами, зокрема, членами Ради Безпеки ООН, з метою відповідного реагування на цей виклик.

"Україна закликає Пхеньян у подальшому утримуватися від подібних дій та повернутися до виконання відповідних резолюцій РБ ООН", - йдеться у заяві.