Рада у четвер має розглянути близько 40 законопроектів

У четвер, 28 січня, парламент планує розглянути близько 40 законопроектів. Серед них - зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів.

Про це повідомляється на сторінці Верховної Ради у Фейсбуці.

"Серед запропонованих до розгляду документів: проекти законів з питань культури та гуманітарної політики, зокрема, щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері, внесення змін до деяких законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури", - йдеться у повідомленні.

У першому читанні розглядатимуться зміни до закону України "Про охорону культурної спадщини" щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), щодо надання об'єктам підводної культурної спадщини статусу Морського меморіалу та щодо посилення державного контролю за вивезенням з України культурних цінностей.

Парламент працюватиме над змінами до деяких законодавчих актів України щодо надання батькам-вихователям додаткових соціальних гарантій (у другому читанні) та щодо встановлення відповідальності за злочини проти військовослужбовців Держприкордонслужби, Збройних Сил, Нацгвардії, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони. Розглянуть зміни до Цивільного процесуального кодексу - щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України, до Митного кодексу - щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу.

Після доопрацювання планується повторний розгляд закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами" із пропозиціями Президента.

Серед питань, які розглядатимуться, також ряд законопроектів, які стосуються пенсійної, соціальної, освітньої сфер та правовідносин роботодавців і працівників.

На засіданні у четвер парламентарії мають затвердити календарний план проведення четвертої сесії ВР восьмого скликання.