Оборонний бюджет хороший, але грошей армії не вистачить - Полторак

Міністр оборони Степан Полторак задоволений оборонним бюджетом на 2016 рік, який становить близько 55 млрд гривень.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українським новинам".

"Бюджет цього року дуже хороший, якщо враховувати попередні роки. Але для того, щоб проводити серйозні реформи, потрібні великі гроші. Реформа Збройних сил - найдорожча сьогодні реформа. Економіка не може дозволити такі витрати. Сказати, що армії вистачає на все грошей, – це обдурити самого себе. Армії ніколи грошей не вистачить, буде завжди мало. Це при тому, що бюджет на цей рік гарний і я задоволений ним. Ми виходимо десь на 55 млрд гривень", - сказав міністр.

Полторак додав, що "це значне збільшення, яке дозволить і забезпечити підготовку особового складу Збройних сил, і розвивати техніку".

При цьому глава Міноборони назвав свою зарплату: "Ви знаєте, я отримую 18 тис. гривень. Але якби я ставив перед собою завдання заробити гроші, то я точно пішов би не в армію. Мій син, наприклад, програміст отримує в рази більшу зарплатню, ніж я. У нинішній ситуації гроші не головне, особливо коли йде війна. 18 тис. гривень – це невелика сума, але рівень тієї зарплати, яку отримують всі інші військові, не дає мені морального права вимагати більше".