Безпілотник ОБСЄ зафіксував важке озброєння бойовиків

Безпілотний літальний апарат ОБСЄ зафіксував на території так званої "ДНР" концентрацію важкого озброєння, що порушує відповідні лінії відведення в рамках Мінських домовленостей.

Про це йдеться у щоденній доповіді Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні за 30 вересня, опублікованій у четвер.

"У порушення відповідних ліній відведення безпілотник СММ зафіксував концентрацію важкого озброєння в районах, контрольованих так званою "ДНР". 29 вересня безпілотник зафіксував шість танків, вісім бронетранспортерів і 17 вантажівок в районі Комсомольського (73 км на північний схід від Маріуполя), а також щонайменше 14 танків в районі Сонцево (59 км на північний схід від Маріуполя). У ніч з 29 на 30 вересня безпілотник зафіксував на полі на захід від Комсомольського близько 40 людей, які брали участь у навчаннях із залученням п'яти протитанкових гармат Рапіра", - йдеться у звіті.

ОБСЄ також повідомляє, що були зафіксовані вибухи в Донецькій і Луганській областях, більшість з яких, як припускається, є наслідком навчань з бойовими стрільбами.