Відводити зброю до 100 мм почнуть з Луганщини - Лисенко

Відводити зброю до 100 мм почнуть з Луганщини - Лисенко

Укрінформ
Відведення зброї від лінії зіткнення в зоні АТО калібром менше 100 мм почнеться з Луганської області.

Про це на брифінгу зауважив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Передбачається, що вся зброя, яка має калібр менше 100 міліметрів, тобто міномети понад 80 міліметрів, і танки, і броньована техніка яка має також озброєння менше 100 міліметрів, буде відведена від лінії зіткнення в зоні АТО на відстань спочатку 15 кілометрів. Планується, що це почне відбуватись саме на Луганщині, потім це буде перенесено на інші території, що йдуть уздовж лінії розмежування", - зауважив Лисенко.

За його словами, підписання тристоронньою контактною групою в Мінську угоди про відведення з лінії зіткнення озброєнь калібром менше 100 мм є однією з дипломатичних перемог України у вирішенні конфлікту на Сході.    

Читайте також: У Мінську підписали угоду про відведення зброї калібром менше 100 мм

"Підписання доповнень щодо комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей, в якому міститься норма про відведення озброєнь менше 100 міліметрів, у  тому числі танків, мінометів - це дуже важливий крок. Ми вважаємо, що це одна з дипломатичних перемог і одна з перемог наших представників, які беруть участь у роботі цієї тристоронньої робочої групи", - додав Лисенко.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-