Австралія закликала рф видати засуджених у справі MH17

Міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг закликала росію видати трьох осіб, яких суд визнав винними у збитті пасажирського літака Boeing 777 компанії "Малайзійські авіалінії" на сході України у липні 2014 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на SBS News.

Глава МЗС також звинуватила президента рф володимира путіна у «приховуванні вбивць».

«Ми б сказали росії: світ знає, що ви даєте притулок убивцям, і це дещо говорить про вас, пане путін», — сказала вона.

Читайте також: Рідні загиблих рейсу МН17 відвідали авіабазу, де зберігають уламки і реконструкцію літака

У своїй заяві у п'ятницю Вонг назвала вирок суду Нідерландів «важливим кроком у наших колективних зусиллях з притягнення винних до відповідальності».

«Він дає відповіді, які шукали родини. Він дає підтвердження того, що російська федерація несе відповідальність», — заявила міністр.

Як повідомлялося, 17 листопада суд Нідерландів у справі MH17 оголосив вирок щодо трьох росіян та громадянина України, обвинувачених у причетності до транспортування та бойового застосування ЗРК “Бук” проти малайзійського лайнера.

Читайте також: Справа МН17: Вирок, якого чекали 8 років, і що далі

Після двох років розгляду справи суд ухвалив, що ексофіцер фсб, колишній “міністр оборони” так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал (на час збиття літака – полковник) ГРУ генштабу збройних сил рф, глава “гру днр” Сергій Дубинський та громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці “днр”, є винними у збитті літака та вбивстві 298 людей. Усіх трьох засуджено на довічне ув'язнення. Вони також мають виплатити 16 млн євро компенсацій.