До Києва цього тижня приїде Борис Джонсон

У Києві цього тижня з візитом перебуватиме прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон.

Як передає Укрінформ з посиланням на МЗС, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у телеефірі 30 січня ввечері.

За словами глави МЗС України, разом із Борисом Джонсоном в Україні одночасно перебуватимуть з робочими візитами прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та глава польського уряду Матеуш Моравецький.

Міністр пояснив, що завдяки мережевій дипломатії інтенсивні дипломатичні контакти партнерів з російською стороною відбуваються у тісній координації з Україною, а Росія звідусіль чує єдину узгоджену з Україною позицію.

Читайте також: Глава МЗС Франції анонсував візит в Україну разом з німецькою колегою

«Наступні два тижні яскраво це продемонструють. Лише цього тижня в нас будуть одночасно перебувати в Києві три прем’єр-міністри трьох різних країн»,— повідомив Кулеба.

Міністр уточнив, що йдеться про очільників урядів Великої Британії, Нідерландів і Польщі.

«За тиждень відбудеться візит до України моїх колег з Німеччини та Франції. Вони зокрема здійснять візит на Донбас. Я закликав усіх партнерів саме до цього, аби побачити на власні очі, що таке війна, що таке людські проблеми, з якими люди там стикаються»,— підкреслив він.

Читайте також: Моравецький їде до Києва з пропозиціями допомоги від Польщі

Кулеба також анонсував низку телефонних розмов та онлайн-зустрічей. За його словами, МЗС матиме «два надзвичайно насичені дипломатичні тижні».

Як повідомляв Укрінформ, 7-8 лютого Україну відвідають міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан та міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.