Відкрито Винницький обласний центр допомоги учасникам АТО

На Вінниччині 24 березня 2016 року відкрито Обласний центр допомоги учасникам антитерористичної операції.

Розпорядженням голови Вінницької облдержадміністрації від 7 жовтня 2015 року директором Центру призначено Слівінського Анатолія Михайловича. Такий Центр на сьогоднішній день відкритий в Україні вперше. Усі працівники є висококваліфікованими державними службовцями, які вже не один день працюють у цій сфері та будуть отримувати заробітну плату за рахунок державного бюджету. Для підвищення оперативності й чіткої координації прийнято рішення про розміщення центру за адресою м. Вінниця вул. Монастирського, 47 (колишня Володарського). Центр об’єднав зусилля й ресурси сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області у складі 2 працівників, відділу допомоги учасникам АТО Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації у складі 5 працівників та  громадськості. У відкритті Обласного центру допомоги учасникам антитерористичної операції взяв участь начальник відділу меморіальної роботи та з міжнародних питань Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Володимир Мороз.

Таке розміщення дозволить на постійній основі залучити до роботи центру й інші підрозділи, розташовані у цій будівлі:  відділ оздоровлення та санаторно-курортного лікування Департаменту соціальної та молодіжної політики, який відповідає за оздоровлення дітей учасників АТО, загиблих учасників АТО та санаторно-курортне лікування учасників АТО і інвалідів з числа учасників АТО та обласний центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, який здійснює формування «соціальних паспортів» потреб учасників АТО, демобілізованих та сімей загиблих учасників АТО.

Також у Центрі працюватимуть два психологи, які пройшли навчання з подолання посттравматичного синдрому учасникам АТО. У приміщенні є комфортабельна зала, яка буде використовуватись для зустрічей з громадськими організаціями учасників АТО, проведення групових консультацій бійцям, груп взаємодопомоги.

Робота центру в першу чергу спрямована на вирішення проблем учасників АТО за принципом «Єдиного вікна» та максимальної координації дій у напрямку надання такої допомоги на місцевому рівні.