УІНП 26 лютого презентує у Києві виставку «10 років війни - 10 років спротиву»

Український інститут національної пам'яті презентуватиме 26 лютого у Києві виставку "10 років війни – 10 років спротиву", що базується на матеріалах Віртуального музею російської агресії.

Про це розповів в.о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак під час публічного звіту роботи УІНП, що відбувся в Укрінформі.

"26 лютого УІНП презентуватиме у центрі Києва виставку "10 років війни – 10 років спротиву", яка заснована на матеріалах Віртуального музею російської агресії", - сказав Тиліщак.

Він нагадав, що Віртуальний музей російської агресії був створений ще до повномасштабного вторгнення і до нього входять матеріали про російську війну і ті злочини, які чинить агресор на території України.

«Усі матеріали, що включаються до Віртуального музею російської агресії проходять верифікацію в правоохоронних органах, тому це джерело достовірної і перевіреної інформації, яка дозволяє показувати і в Україні, і в світі ті злочини, які чинить російський агресор", - зазначив в.о.голови УІНП.

За його словами, торік до цього ресурсу було підготовлено і внесено 16 аналітичних матеріалів, які стосуються російсько-української війни за період 2014-2023 років.

Тиліщак також розповів, що Інститут продовжує роботу і над наповненням інтерактивної карти Ukraine War Today, яку було створено у 2022 році.

Читайте також: Про війну треба збирати якомога більше даних по свіжих слідах - Дробович

Як повідомлялося, Віртуальний музей російської агресії Український інститут національної пам’яті з партнерами презентували у жовтні 2021 року. Це цифровий інструмент, який забезпечує доступ кожного до правди та фактів про ключові події і злочини, скоєні під час тимчасової окупації Росією Криму та війни на сході України. Також віртуальний музей слугує важливим інструментом збереження правди про російську агресію проти України, починаючи з 2014 року. Ресурс містить різнопланові дані російською та англійською мовами. Вся викладена інформація достовірна та базується на перевірених джерелах.