Продавав канабіс та поширював відео руйнувань - поліція затримала росіянина

Правоохоронці викрили 25-річного росіянина, який, нелегально перебуваючи в Україні, займався збутом наркотиків у Києві та поширював у соцмережах відео руйнувань в Ірпені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно громадянина Росії, уродженця Московської області, за обвинуваченням у незаконному збуті канабісу та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, росіянин перебував в Україні нелегально. З вересня 2023 року він займався збутом канабісу в Києві, зокрема зустрічався з покупцями у вбиральнях ресторанів та на парковках торговельних центрів, де передавав пакунки з канабісом.

Під час обшуку за місцем мешкання чоловіка вилучили його мобільний телефон. У телефоні знайшли відеозапис, зроблений ним у вже звільненому від російських загарбників Ірпені.

На цьому відео чоловік показує наслідки руйнувань і демонструє своє захоплення діями РФ проти України. Зокрема він схвалює вчинені російськими військовими вбивства і погроми в Ірпені, розповідаючи, що ”тут були росіяни”. Зняте відео чоловік поширив у Телеграмі‎ серед своїх знайомих.

Читайте також: У Києві затримали шахраїв, які планували «заробити» на обміні полонених $60 тисяч

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять виправдовування збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України заочно оголосила підозру проросійському блогеру, колишньому очільнику забороненої партії "Держава" Дмитру Васильцю.