Легіон «Свобода Росії» провів біля посольства рф у Києві акцію на підтримку України

Фото

У річницю повномасштабного вторгнення бійці легіону «Свобода Росії» провели біля російського посольства у Києві акцію на підтримку України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники акції повісили на огорожі посольства банер з написом російською мовою "Украине - победу! России - свободу! Второй год войны в Украине станет первым годом победы" і запалили фаєри.

"Мета нашої сьогоднішньої акції - щоб у річницю початку російської агресії всі побачили, що є росіяни, які не просто співпереживають українцям, а готові зі зброєю боротися за правду, за свободу", - сказав журналістам учасник акції, боєць із позивним "Заза".

Він розповів, що у легіоні вже четвертий місяць, у бойових діях участі ще не брав, протягом цього періоду проходив підготовку разом із бійцями ЗСУ, але незабаром їх мають відправити на фронт.

Біля посольства рф у Києві провели акцію на підтримку України / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

За словами "Зази", він вірить у перемогу України, бо з самого початку війни українці проявили себе як вільний і сильний народ, який завжди показував свою силу, коли починали утискати його свободу.

Читайте також: У Празі пройдуть акції до річниці вторгнення рф в Україну

"З перших днів агресії було зрозуміло, що у росії нічого не вийде", - зазначив він.

Боєць легіону «Свобода Росії» визнав, що переважна більшість росіян підтримує війну, бо у них у головах "пропаганда і ненависть до всіх інших народів".

"Це як нацизм, але вже прояви рашизму", - вважає "Заза".

Боєць ухилився від відповіді на запитання кореспондента Укрінформу, що сказав би путіну, стоячи біля стін російського посольства в Києві у річницю вторгнення, зауваживши, що "там лише нецезурна лайка".

Водночас "Заза" запевнив, що готовий боротися за свободу - "свою, своїх близьких і взагалі за свободу".

Легіон «Свобода Росії» - російський легіон Збройних сил України, сформований у березні 2022 року для захисту України від російського вторгнення під час російсько-української війни. Входить до Інтернаціонального легіону ТРО України.

24 лютого 2022 року росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. За рік Сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 147 тис. російських загарбників.