Київ під час війни: відкрилась виставка, присвячена жителям столиці

Фото

У столиці відкрилася фотовиставка "Київ - незламне серце Європи", присвячена жителям столиці та передмістя в умовах російської агресії.

Експозицію розміщується у Центральному залізничному вокзалі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виставка - це 30 фотографій, які були зроблені в Києві під час активних бойових дій...Ця виставка вже була у Берліні, Празі та в інших європейських містах. І протягом місяця вона знаходитиметься на залізничному вокзалі", - сказала заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Відкриття фотовиставки "Київ - незламне серце Європи" / Фото: Павло Багмут

Вона зазначила, що експозиція готувалася для іноземної авдиторії, і відгуки, отримані від європейських глядачів, засвідчили, що "фотокамера та об'єктив є зброєю правди".

Ініціатором проєкту став Департамент суспільних комунікацій КМДА. Концепція полягає в тому, аби на кожній світлині поруч з руйнуваннями було щось життєствердне задля утвердження ідеї, що світло переможе темряву. Саме тому на світлинах видніються вирви від снарядів і квіти, що розпускають навесні, зруйнована будівля й рятувальники, які шукають живих, зруйнований міст, на тлі якого грає воїн ЗСУ на духовому інструменті.

Новообраний експозиційний простір є символічним, оскільки саме Центральний залізничний вокзал відігравав важливу роль в евакуації містян у перші місяці війни.

Читайте також: На залізничному вокзалі столиці відкриється виставка «Київ – незламне серце Європи»

"Ми дійсно у символічному місці. Користуючись нагодою, я хочу подякувати Укрзалізниці: її допомогу в евакуації киян, людей з інвалідністю, дітей важко переоцінити. Тому досить правильно, що ми відкриваємо виставку саме тут", - зазначила Хонда.

Глядачі зможуть побачити роботи фотографів Дениса Копилова, Олексія Самсонова, Миколи Тимченка, Миколи Синельникова, Бориса Корпусенка, Павла Петрова, Андрія Скакодуба та пресслужби ДСНС.