Художник зі Швейцарії підсвітить споруди у Києві з нагоди Різдва

Швейцарський художник Геррі Хофштеттер підсвітить будівлі в Києві на різдвяні свята у межах туру "Різдвяне світло для надії".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"23 грудня перед Різдвом в рамках туру «Різдвяне світло для надії» всесвітньо відомий швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер підсвітить будівлі в Києві...Тур продовжуватиметься протягом різдвяних вечорів: 23, 24 і 25 грудня в Києві та околицях з 16:00 до 22:00. Щовечора митець самостійно підсвічуватиме будівлі, необхідні для функціонування держави, житлові будинки, музеї, університети, церкви", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за допомогою власного генератора митець 23 грудня уперше підсвітить Андріївську церкву, Національний музей України, дзвіницю Михайлівського Золотоверхого монастиря, будівлю Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка, дзвіницю Софійського собору.

Читайте також: У Києві великих новорічних святкувань не буде - вночі діє комендантська година

МКІП підкреслює, що зображення з проєкцій зможуть побачити всі українці - навіть на фронті та у сховищах, оскільки дійство транслюватиметься у прайм-тайм.

Як зауважив художник, він та його команда з чотирьох осіб свідомо відмовилися від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною.

"Цим освітленням я хочу принести українцям надію та трохи Різдва. Я хочу показати світу тихим, але просвітницьким способом, що на Різдво ми повинні думати про всіх людей, які не можуть святкувати в теплих кімнатах", - зауважив він.

Також повідомляється, що зображення окремих проєкцій створюватимуться відразу на місці у вигляді NFT та розміщуватимуться на платформі Opensea NFT. Отримані за це кошти підуть на наступну акцію солідарності.

Читайте також: Папа Франциск закликав на Різдво молитися за мир в Україні

Проєкт реалізується за підтримки посольства Швейцарії в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Як повідомляв Укрінформ, за останній рік значно зросла кількість українців, які підтримують ідею святкування Різдва 25 грудня.