Загрози нового наступу військ рф на Київ наразі немає - Генштаб

На сьогодні з боку противника на київському напрямку ознак створення наступальних угруповань не виявлено.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу на тему: «Оперативна ситуація на фронті» у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Відповідаючи на запитання Укрінформу про вірогідність повторного наступу ворога на Київ, представник Генштабу сказав, що станом на сьогодні такої активності не спостерігається.

“На даний час з боку противника на київському напрямку ознак створення наступальних угруповань не виявлено. Зараз противник майже всі свої сухопутні війська залучив до збройної агресії проти нашої держави”, - сказав Громов.

Читайте також: Проти України воює близько 330 тисяч російських військових

Водночас, за його словами, не можна відкинути, що за відповідного політичного рішення та певних умов такий наступ є можливим.

“Не виключається, що у випадку ухвалення відповідного політичного рішення їхні збройні сили будуть поповнені, проведена прихована або відкрита мобілізація. За цих умов ми не виключаємо, що противник може створити відповідні військові частини, провести бойове злагодження і створити угруповання для наступу на інших напрямках, в тому числі й на Київ. Але для цього потрібні умови й час”, - зазначив представник Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Армія рф намагається оточити ЗСУ в районі Золотого, Лисичанська, Сєвєродонецька

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну й того ж дня захопила частину Київської області, підійшовши впритул до столиці. Наприкінці березня – на початку квітня українські сили оборони звільнили від російських загарбників Київську область.