Трубіцин очікує на повідомлення про підозру в ізоляторі тимчасового тримання

Депутат Київради Владислав Трубіцин зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання і очікує на вручення повідомлення про підозру.

Про це сказав на брифінгу в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук, передає кореспондент Укрінформу.

«Чинний депутат зараз знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. І зараз я поїду до нього здійснювати процесуальні дії. Вручати повідомлення про підозру. В подальшому у нас є по закону строк для вручення клопотання. Я думаю, що це буде завтра, або в суботу», – сказав Грищук.

Щодо МАФів, за які нібито давали хабар, то вони розташовані у Києві, більш детальну інформацію Грищук пообіцяв надати пізніше.

«Після обрання запобіжного заходу у нас буде більша можливість щодо надання інформації», – додав він.

У свою чергу, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що особам, яких викрили в одержанні хабаря, інкримінують одержання неправомірної вигоди. Це шість осіб, серед яких депутат Київської міської ради. Крім того, це керівники комунальних підприємств, діяльність яких пов’язана з розміщенням тих МАФів, про які йшла домовленість між заявником і посадовими особами. На сьогоднішній день шість підозр ще не погоджені. Зараз триває їх вручення. Після вручення прокурори і детективи будуть вирішувати, який буде запобіжний захід.

Ситник зауважив, що ця справа свідчить про те, що це не якійсь епізодичний хабар, це тривала схема, і є певна розцінка, яка встановлена у кулуарних колах. «Скільки, за що, яка такса береться. Сума неправомірної вигоди, яка вчора вручена, а потім вилучена – це такса, помножена на кількість об’єктів. Всього було передано 1 млн 410 грн. Це системні речі, які сформовані», – сказав Ситник.

Читайте також: Підозри щодо депутата Київради та інших осіб, викритих на хабарі, уже погоджені — Ситник

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили чинного депутата Київської міської ради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря в розмірі 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Голова політичної партії «Слуга народу», заступниця голови однойменної парламентської фракції Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник «СН» Владислав Трубіцин. Очільниця політсили скликала позачергову конференцію київської міської організації для розгляду цього інциденту.

Зі свого боку очільниця київської міської організації «Слуги народу», народний депутат із однойменної парламентської фракції Леся Забуранна заявила, що у політичній силі «Слуга народу» чекають об'єктивного розслідування справи щодо отримання хабаря депутатом Київської міської ради від партії «СН» Трубіциним.