Обшуки у «Київтеплоенерго» пов’язані з розкраданнями на ремонті мереж – прокуратура

У Києві правоохоронці продовжують обшуки у комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» через розкрадання 1,5 млн грн під час ремонту теплових мереж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у Телеграмі.

У середу, 20 жовтня 2021 року, Солом'янська окружна прокуратура Києва спільно з поліцією та за оперативного супроводження Служби безпеки України продовжує обшуки, розпочаті 19 жовтня 2021 року в службових приміщеннях КП «Київтеплоенерго» в межах кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) кримінального кодексу України.

Читайте також: В одному зі столичних управлінь освіти провели обшуки, керівникам вручили підозри

Слідство встановило, що між СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» та приватним підприємством укладено договір щодо капітального ремонту аварійної ділянки теплових мереж на вул. Антонова у Солом’янському районі Києва.

Однак за результатами перевірки аудитом КМДА та КП «Київекспертиза» встановлено завищення вартості виконаних робіт, а також неефективне використання коштів, до якого призвело завищення вартості використаних матеріалів на суму понад 1,5 млн. грн.

Читайте також: Столичні чиновники отримали підозри за «зникнення» 12 мільйонів з благоустрою Андріївського

19 жовтня 2021 року, за результатами проведених слідчих дій директору СП «Київські теплові мережі» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, а колишньому директору підрядної організації - у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Проведені слідчі дії не позначаються на роботі комунального підприємства – воно працює у звичному режимі.

Читайте також: До чиновників КМДА прийшли з обшуками та вручили дві підозри

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня правоохоронці повідомили про підозри директору комунального підприємства «Київтеплоенерго» та підряднику.