Поліція опитала та відпустила людей, які зносили інсталяції на Алеї Героїв Небесної сотні

Після інциденту на Алеї Героїв Небесної сотні у Києві, де сталася штовханина між поліцейськими і громадянами, які намагалися здійснити демонтаж встановленої інсталяції, до поліції доставили 8 громадян, їх анкетні дані встановлені.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила пресофіцер Печерського райуправління поліції Києва Оксана Тищенко.

«У нас було не затримано - доставлено до управління поліції 8 осіб. Наразі всі вони опитані, щодо всіх встановлені анкетні дані і їх відпустили. Уже ніхто (із доставлениих осіб – ред.) у Печерському управлінні поліції не перебуває», - поінформувала Тищенко.

Як повідомлялося, генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло розповів, що у Києві на Алеї Героїв Небесної сотні встановлюють декорації для святкової постановки до Дня Незалежності, яка зображатиме історію України від давніх часів до сьогодення.

Читайте також: «Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: Кличко каже, Київ дозволу не давав

Він зазначив, що музею концепція відома усно, але письмово до них ніхто не звертався, і ніхто не повідомляв, що будуть саме такі конструкції, і саме там їх будуть встановлювати.

Окрім того, столичний мер Віталій Кличко також заявив, що конструкції в радянському стилі на Алеї Героїв Небесної сотні є “недоречними”.

Група людей на Алеї Героїв Небесної сотні у Києві зруйнували конструкції в радянському стилі, які мали слугувати декораціями для святкової постановки до Дня Незалежності. Під час демонтажу сталися сутички з поліцією, яка прибула на місце події.

Читайте також: В ОП сказали, хто відповідає за інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні

Правоохоронці встановлюють обставини інциденту на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Україна святкуватиме 24 серпня День Незалежності. Урочистості до 30-річчя цієї дати розпочнуться із 22 серпня.