АМКУ оштрафував Київтранспарксервіс на 2,6 мільйона

Антимонопольний комітет оштрафував столичне комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» на 2,6 млн грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі АМКУ.

Зазначається, що за рішенням Київської міської ради Київтранспарксервіс є єдиним оператором з паркування транспортних засобів, стягнення паркувального збору та виготовлення абонементних паркувальних талонів у Києві. Також на це КП покладено реалізацію через ProZorro.Продажі прав на розміщення та/або облаштування паркувальних майданчиків у столиці.

У Комітеті з'ясували, що у період із 5 березня 2019 року до 5 січня 2021 року КП «Київтранспарксервіс», будучи монополістом, встановлювало для переможців електронних аукціонів додатковий одноразовий платіж за право укладання договору про передачу в експлуатацію паркувальних майданчиків.

Читайте також: Начальника управління комунального транспорту Києва спіймали на хабарі

За відмову від укладання договору або від підписання актів приймання-передачі майданчиків передбачався штраф.

Тимчасова адміністративна колегія АМКУ 15 липня визнала Київтранспарксервіс порушником законодавства про захист економічної конкуренції.

Дії КП «Київтранспарксервіс», що полягали у "вимаганні з переможців електронних аукціонів сплати одноразового платежу та стягуванні штрафів за відмову від укладання договору чи підписання актів приймання-передачі", визнано зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку продажу прав на експлуатацію паркувальних майданчиків у Києві.

Київтранспарксервіс оштрафовано на 2,6 млн грн. КП має усунути порушення та впродовж 10 днів повідомити про це АМКУ.