На період локдауну у метро Києва змінюють графіки руху

У столичному метрополітені оптимізують графіки руху на період посиленого карантину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київського метрополітену у Фейсбуці.

"Фахівці підприємства проведуть коригування графіків руху на період суворих карантинних заходів. Це дозволить забезпечити дотримання карантинних заходів і водночас оптимізувати витрати на перевезення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кличко закликав не купувати «спецперепустки» на транспорт в інтернеті

Як зазначається, що з початку посилених карантинних заходів у понеділок, 5 квітня, київським метрополітеном скористалися 152 тис. пасажирів. У вівторок, 6 квітня, було здійснено 210 тис. поїздок. Раніше середньодобовий пасажиропотік становив до 1 млн людей. У 2019 році підземкою користувалося 1,5 млн пасажирів щодня.

Читайте також: Деякі COVID-лікарні Києва заповнені більш ніж на 100% – Кличко

У метрополітені нагадали, що недоотримання доходів за період локдауну у 2020 році становило 621 млн грн. Для виплати заробітної плати, оплати електроенергії та забезпечення роботи підприємства кошти були спрямовані з бюджету столиці.

У підземці додали, що до 16 квітня проїзд у громадському транспорті, в тому числі метрополітені, здійснюється виключно за спецперепусткою. Документ пред’являється разом зі службовим посвідченням.

Читайте також: Влада Києва має терміново виправити ситуацію зі спецперепустками на транспорт – ОП

Як повідомлялося, у столиці з 5 квітня запровадили більш суворі обмеження, які діятимуть щонайменше до 16 квітня. Громадський транспорт перевозить лише працівників підприємств критичної інфраструктури за спеціальними перепустками.