У «червоному» Києві не зупинятимуть громадський транспорт

Оновлено

Столиця не зупинятиме роботу громадського транспорту, проте він працюватиме з суворим дотриманням протиепідемічних норм.

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у Фейсбуці. 

"Кабінет Міністрів змінив порядок роботи транспорту в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. Уряд надав повноваження регіональним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій самостійно ухвалювати рішення щодо карантинних обмежень у роботі громадського транспорту. Тож сьогодні на засіданні Постійної комісії з ТЕБ та НС КМДА ухвалили рішення не зупиняти роботу громадського транспорту столиці – наземного та метрополітену", - написав Поворозник.

Він зазначив, що громадський транспорт курсуватиме з наповненістю не більше 50 відсотків місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу і визначені в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Читайте також: У «червоних» регіонах можуть заборонити пасажирські перевезення

Поворозник наголосив на необхідності неухильного дотримання пасажирами протиепідемічних правил – маскового режиму та соціальної дистанції! "Будьте відповідальними! Місто сьогодні робить усе для того, щоб не допустити транспортної та економічної кризи і колапсу медичної системи!", - додав він.

Як повідомила Укрзалізниця у Фейсбуці, Наразі залишається чинним розклад руху залізничного транспорту, в тому числі у Києві, який разом з іншими декількома областями, згідно з рішенням Міністерства охорони здоров’я, потрапляє у червону зону з 23 березня.

“Чинний розклад руху наразі залишається без змін, а відтак жодних обмежень висадки/посадки по Києву, Одеській та Сумській областях не відбудеться до того, як Державна або регіональні комісії не ухвалять свої рішення, попередньо зваживши всі фактори ризику у зв’язку з потенційною масштабною зупинкою транспорту. Рішення по Києву очікується до кінця дня 22 березня, про що повідомимо додатково”, - зазначають у компанії.

В Укрзалізниці наголосили, що обмежуватимуть висадку/посадку в червоних зонах виключно за рішенням Державної або регіональних комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте також: У «червоному» Києві працюють майже всі дитсадки

Автоматичного транспортного "локдауну" по Києву не буде, запевнили у компанії.

Як повідомлялося, регіональні комісії з питань ТЕБ та НС у кожній області самостійно прийматимуть рішення щодо заборони регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним та залізничним транспортом у червоних зонах.

Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони, згідно з яким до червоної зони епіднебезпеки віднесено Київ та 7 областей.

Наразі йдеться про Київ та Житомирську, Івано-Франківську, Закарпатську, Київську, Одеську, Сумську та Чернівецьку області.

За минулу добу в Україні COVID-19 лабораторно підтверджений у 7 893 випадках. Загалом із початку пандемії на коронавірусну хворобу в Україні захворіли 1 554 256 осіб