СБУ встановила замовників захоплення землі на Рибальському острові у Києві

Фото

Служба безпеки України викрила замовників незаконного відчуження земельних ділянок та нерухомості, яке здійснювалось рейдерськими угрупованнями.

Про це повідомляє пресцентр СБ України.

“Фігуранти справи, зокрема, заволоділи на Рибальському острові у Києві майже 2 гектарами земельних ділянок вартістю 86 мільйонів гривень. Рейдери застосовували відпрацьований інструментарій протиправних дій. Зловмисники насамперед використовували підроблені документи для внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно недостовірну інформацію”, - йдеться у повідомленні.

За матеріалами СБУ землю на столичному острові повернуто до комунальної власності київської громади. Також ініційовано повернення законним власникам інших об’єктів захопленої нерухомості.

Читайте також: Одну з будівель Ради намагалися захопити рейдери — Гончарук

Під час обшуків за адресами проживання та конспіративних офісів зловмисників виявлено чорнові записи, флеш-накопичувачі, комп’ютерну техніку і документи щодо можливих інших фактів протиправних дій та планів наступних рейдерських атак.

Викриття незаконної діяльності проводилось спільно з Київською місцевою прокуратурою №7.

Нагадаємо, що у серпні співробітники української спецслужби викрили діяльність рейдерської злочинної організації. Учасники угруповання впродовж 2017-2019 років незаконно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями різних форм власності. Діяльність рейдерів спричинила збитки на загальну суму майже 1,5 мільярда гривень.

Серед затриманих фігурантів – адвокати та колишні працівники органів юстиції. Чотирьом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ продовжує системну боротьбу із повернення до державної власності захопленого майна.