У Києві інвестори вимагають завершення будівництва проблемних довгобудів

Фото

Під будівлею Київської міської державної адміністрації розпочалася всеукраїнська піша хода інвесторів новобудов, учасники якої вимагають завершення будівництва проблемних довгобудів та введення в експлуатацію придбаного ними житла.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в акції беруть участь до 100 осіб.

Організатором акції виступає громадська організація "Всеукраїнське об’єднання інвесторів новобудов", яка вимагає від влади завершити будівництво проблемних довгобудів.

Під КМДА розпочалася всеукраїнська хода інвесторів новобудов / Фото: Інна Бородаєва. Укрінформ

Зокрема, учасники акції вимагають від мера міста Києва Віталія Кличка створити постійно діючу комісію при КМДА із залученням представників Міністерства розвитку громад і територій України, яка займатиметься вирішенням питань щодо завершення будівництва довгобудів.

Згідно з інформацією організаторів, в Україні налічується близько 150 тисяч вкладників, які не отримали придбане житло, 30 тисяч з них інвестували в київські новобудови.

Читайте також: Глава Київської ОДА в Ірпені зустрівся з ошуканими інвесторами новобудов

Серед учасників ходи присутні, зокрема, інвестори мікрорайону Благодатний (м. Ірпінь), ЖК "Приозерний", ЖК "Еврика" та інших житлових комплексів, будівництво яких було призупинено або які не були здані в експлуатацію.

Від будівлі КМДА колона учасників вирушила до будівлі Кабінету міністрів України, після чого хода буде завершена під Офісом Президента України.