На Подолі затримали молодиків із зеленкою, балончиками та зброєю

Фото

Київські правоохоронці затримали групу осіб із зеленкою, газовими балончиками та ножами на Контрактовій площі, де у суботу одночасно відбувається кілька альтернативних мирних заходів.

Як повідомляється на сайті столичної поліції, їх доставили в управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

“Ми не допустимо жодних провокацій і не дозволимо будь-яким групам нагнітати обстановку і провокувати конфлікти. Водночас робитимемо все, аби мирні заходи і акції відбувалися без порушень правопорядку”, - наголосив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Поліція затримала на Контрактовій молодиків із зеленкою, балончиками та зброєю / Фото: kyiv.npu.gov.ua

Подія трапилася на Контрактовій площі: сюди підійшла організована група молодиків із прикритими обличчями. Аби запобігати будь-яким провокаціям, після спілкування із представниками поліції діалогу було прийнято рішення про їх доставку до управління поліції. У службовому транспорті молодики повикидали зеленку, а вже в управлінні у них вилучили ножі, газові балончики та пістолет. Зараз вони надають пояснення. Їх діям буде надана правова оцінка.

Читайте також: Поліція Києва склала протоколи на людей, що роздавали “незаконні” агітлистівки

Правоохоронці продовжують нести службу на Контрактовій площі, де одночасно відбувається кілька альтернативних мирних заходів, у тому числі зустріч із виборцями кандидата па пост Президента України та акція «Хто замовив Катю Гандзюк?».