Поліція Києва склала протоколи на людей, що роздавали “незаконні” агітлистівки

Поліція Києва склала протоколи на людей, що роздавали “незаконні” агітлистівки

Укрінформ
Поліція Дніпровського та Солом’янського управлінь поліції задокументували розповсюдження агітаційних листівок, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх наклад, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва

"У результаті на осіб, які їх роздавали, склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нацрада виявила порушення у передвиборчій агітації Мураєва

Окрім того, у Дніпровському та Оболонському районах столиці правоохоронці виявили двох чоловіків, які розклеювали агітаційні листівки на вхідних дверях будинку та на фасаді приміщення. На обох складено протоколи за ч. 2 ст. 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їм загрожує штраф від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Загалом із початком передвиборчої кампанії складено 11 адмінпротоколів та слідчі розслідуються три кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-