КМДА хочуть зобов’язати встановити дорожні знаки біля шкіл та дитсадків

Київська місцева прокуратура звернулась до адміністративного суду з проханням зобов’язати Київську міську раду зробити безпечнішими дороги біля шкіл та дитячих садків.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Київська місцева прокуратура №2 у судовому порядку вимагає від Київської міської ради обладнати ділянки доріг біля навчальних закладів необхідними дорожніми знаками та розміткою», - йдеться у повідомленні.

Так, реагуючи на інформацію Управління освіти Дарницької РДА, місцева прокуратура виявила, що території, прилеглі до гімназії №315, закладу дошкільної освіти №314, гімназії №267 та школи-дитячого садка «Пролісок» не забезпечені належним чином пристроями примусового зниження швидкості («лежачими поліцейськими»), попереджуючими знаками «Діти», знаками обмеження швидкості руху та дорожньою розміткою пішохідних переходів.

Зазначається, що вказані порушення є істотними та можуть створювати небезпеку життю та здоров'ю дітей.

Читайте також: Новорічні свята у школах. Чи вплинула реформа?

Враховуючи викладене, Київська місцева прокуратура №2 звернулась до адміністративного суду з вимогою зобов’язати Київську міську раду вжити заходів щодо усунення виявлених порушень, створивши більш безпечні умови на дорогах біля освітніх закладів.