НАБУ завершило справу посадовця, який "забув" про €2 мільйона для переселенців

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили слідство щодо начальника Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної держадміністрації, який обвинувачується у розкраданні коштів, виділених на ремонт житла переселенців.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування за підозрою начальника Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, Представництво Європейського Союзу в Україні надало грант у сумі понад 1,85 млн євро для реалізації заходів з тимчасового розміщення та розселення внутрішньо переміщених осіб. За ці кошти Служба у справах дітей та сім’ї ОДА мала облаштувати соціальне житло для внутрішньо переміщених родин з дітьми у Київській області.

Водночас посадовець Київської ОДА, знаючи, що обраний ним об’єкт нерухомості перебуває у приватній власності, уклав грантову угоду та освоїв кошти, після чого підписав низку договорів про здійснення капітального ремонту будівлі коштом допомоги ЄС.

У жовтні 2016 року за матеріалами Департаменту захисту економіки Національної поліції Бориспільська місцева прокуратура розпочала за цим фактом розслідування.

Читайте також: Окупанти відкрили вогонь біля Чермалика, втрат немає

У грудні 2017 року посадовцю Київської ОДА повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем.

У січні 2018 року підслідність у розслідуванні визначили за детективами НАБУ. Під час досудового розслідування детективи ініціювали проведення інвентаризації активів Служби у справах дітей та сім’ї Київської ОДА та вжили заходів забезпечення, що дало змогу реально відшкодувати збитки на загальну суму понад 7 млн грн шляхом повернення майна до комунальної власності, вказують у НАБУ.