У Києві відбулася акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Фото, відео

У Києві активісти закликали пройти тестування на ВІЛ/СНІД під час акції, присвяченої Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

«Не будь дитиною, пройди тест на ВІЛ» — під таким гаслом у столиці України пройшла акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ/СНІД, повідомляє Радіо Свобода.

Учасники акції закликали киян не бути байдужими до власного здоров'я і пройти тест на ВІЛ-інфекцію. Усі бажаючі мали нагоду зробити експрес-аналізи просто на місці: під час акції працювала спеціалізована пересувна лабораторія. Й декілька киян не знехтували такою нагодою.

Акція «Не будь дитиною, пройди тест на ВІЛ» / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

В акції взяла участь посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович, яка виступила з емоційною промовою і закликала присутніх популяризувати необхідність медичного обстеження.

Читайте також: Смертність внаслідок СНІДу знижується в усьому світі - UNAIDS

Як відомо, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Вперше цей день відзначали 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості й розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. За інтенсивністю поширення інфекції Україна є лідером серед країн Європи з поширення ВІЛ-інфекції.